EEN ZEE VAN CULINAIR GENOT

Kerst- en voorjaarsfolder 2023 - 2024

 
Ontdek hier onze feestfolder !
Deze pagina vervangt alle voorgaande folders & tarieven.

- MENU KLASSIEK -

€ 45 per persoon

 

Vichyssoise van pompoen met grijze garnalen en mascarponeroom met groene kruiden

 

Kabeljauwhaasje met schaaldierensaus, preifantasie

 

Zadel van Duroc de Batallé varken, sausje op basis van St.-Bernardus Abt, gratin dauphinois en wintergroentjes

 

‘Samba Buchette’: bittere & melkchocolade, chocolade genoise en vanillesausje

 

 
Image

- MENU 'DE ZEEPAREL' -

€ 58 per persoon

 

Gebakken grietbot ‘New Style’ petoncles, venusschelpen, garnalen, sepia, witte truffelcrème

 

Bisque van Zeebrugse garnalen afgewerkt met oude armagnac

 

Hertenfilet ‘périgourdine’, zalfje van pompoen, klein witloof, groene kool gekarameliseerde appeltjes, peertje in rode wijn, amandelkroketjes

 

Cilinder van framboos, mousse van platte kaas, rood fruit en een passend sausje met woudvruchtenten

 

 
Image

- HAPJESSELECTIE “DE ZEEPAREL” -

Wij stellen u een volledig assortiment van onze vernieuwde koude en warme hapjes voor in de winkel, zodat u zelf kunt kiezen en combineren naar eigen wens.

Prijs per persoon: € 14 p.p.

 

■ Glaasje met een hure van rivierkreeft & garnaal, gelei van Sancerre en fijne groentjes
■ Schotse zalm met koriander, tataki van tonijn & kaviaartartaar
■ Parelcouscous met scampi, passiesausje & granaatappel
■ Crispy chicken met citroengras, rode curry & rijstnoedels
■ Brioche broodje met pulled salmon, tomatencoulis & spicy mayo
■ Stoofpotje van coquilles – wit van kikkerbilletjes – wijngaardslakken

 

- Tapasschotel -

Oesters, wulken, gemarineerde scampi, ongepelde garnalen, gerookte zalm,inktvis, ansjovis, …

 

Prijs per persoon € 14.00

 

 
Zeevruchtencocktail ‘Zeeparel klassieker’ €13.50

zalm, garnaal, krab, gamba,...

 
Ganzenleverpastei van het huis €26.00

een traditie, geparfumeerd met truffel en sauternes

 
Halve kreeft 'Belle vue' new style€28.00

kreeft volledig uit de schaal

 
Salade Folle ‘Chef’s lovers plate'€25.00

zacht gerookte zalm, ganzenlever, kreeft, patatje met garnaal en haringkaviaar

 
Royal Belgian CaviarDagprijs

per 10, 30 of 125 gr enkel op bestelling

 
Image

PLATEAU FRUITS DE MER

kreeft, krab, langoustines, gamba’s, scampi, ongepelde garnalen, oesters, kreukels, wulken, diepzeegarnaaltjes, …

met passende sausjes en pastasalade

 

 

€ 58 per persoon

Image
Gegarneerde zalmschotel €20.00

met tomaat-garnaal, gerookte zalm en scampi

 
Gevarieerde visschotel€25.00

gestoomde zalm, tomaat-garnaal, vismousse, gerookte heilbot, zalm, forel, makreel en vispastei

 
Gevarieerde visschotel ‘De Zeeparel’€30.00

gevarieerde visschotel met supplement van tong, scampi, gemarineerde zalm en gamba

 
Gevarieerde vis- en vleesschotel:€28.00

gestoomde zalm, tomaat-garnaal, gerookte zalm, scampi, gekookte en gerookte ham, gebakken rosbief, varkensgebraad en huispaste

 
Kreeft als supplement€18.00

Supplement mogelijk van halve kreeft bij alle schotels

Tomaat met grijze garnalen als supplement€6.50

Supplement mogelijk van tomaat met grijze garnalen bij alle schotels

 
Koude aardappelen, koude rijst of pastasalade€2.50

BIJ AL DEZE SCHOTELS ZIJN KOUDE GROENTEN EN SAUSJES INBEGREPEN

- KOUD BUFFET –

Gestoomd zalmrugje, tomaat - garnaal, tongfilets, vismousse en scampi, gerookte heilbot, zalm, forel en makreel, vispastei, gemarineerde zalm, gamba

In het huis gekookte ham, gerookte parmaham met meloen, varkensgebraad, rosbief, fijne vleespastei met uienconfituur, assortiment van koude groenten en sausjes, koude aardappeltjes, rijst en pastasalade.

 

€ 48,00 per persoon

 

- SOEPEN –

 

 
Soepje van tomaat€4.00

met balletjes en peterselieroom

 
Vichyssoise van pompoen€5.00

met grijze garnalen en mascarponeroom met groene kruiden

 
Thaise rode currysoep €6.00

met scampi, wit van kikkerbilletjes, kokosroom en koriander

 
Vissoep “De Zeeparel”€7.50

met z’n garnituur

Bisque van Zeebrugse garnalen € 16.00/l

afgewerkt met oude armagnac

 

- KINDERSCHOTEL –

Stukje gestoomde zalm,
¼ tomaat-garnaal,
salade van krab met verse tuinkruiden
opgevuld eitje,
gekookte ham,
kippenboutje,
assortiment van koude groenten,
sausjes.

 

€ 13,50 per persoon

 

SPECIALITEIT VAN HET HUIS

  • Bouillabaisse van de Noordzee met lookcroutons, rouille en overheerlijke vissoorten
    • Voorgerecht: €19.00
    • Hoofdgerecht: €30.00
 

VEGETARISCH GERECHT

  • Risotto van bospaddenstoelen met truffel, ricotta, venkel, courgette & compote van kerstomaat
    €17.00
 
Oostends vispannetje €12.50

‘een herinnering aan de goede oude tijd’

 
Visserspotje €15.00

met kabeljauw, zalm, tong & scampi, fijne groentjes, chablissaus & gebakken sint-jakobsoester

 
Zalmhaasje met kruidensausje€16.00

bladspinazie, dooierzwammen, rivierkreeftjes

 
Kabeljauwhaasje met schaaldierensaus€18.00

preifantasie en een gamba thermidor, tuinbonen

 
Gebakken grietbot ‘New Style’petoncles€19.00

venusschelpen, garnalen, sepia, witte truffelcrème

 
Blanquette van reuze gamba€21.00

koningskabeljauw, zeetong winterprei met shitake, armoricaine saus

 
Halve kreeft (800gr)€28.00

bereid zoals ‘King Crab Royal (ook mogelijk als hoofdgerecht aan € 50.00)

 

Al deze warme voorgerechten kunnen als hoofdgerecht besteld worden mits een supplement van € 8,00 p.p. Uitgezonderd bij kreeft.

Bij de vishoofdgerechten is aardappelmousseline of pasta inbegrepen in de prijs.

Image
Kalkoenfilet met champignonroomsaus €18.00

samen met passende garnituren en boterkroketjes

 
Zadel van Duroc de Batallé varken €20.00

sausje op basis van St.-Bernardus Abt, gratin dauphinois en wintergroentjes

 
Parelhoenfilet ‘Fine Champagne’ €22.00

met gebraiseerde kool, witloof, gekarameliseerde appeltjes, peertje, spruitjes, amandelkroketjes

 

Garnituren bij de hoofdgerechten: gevuld witloof, tomaatje met bladspinazie, snijboontjes en jonge wortel

Lamsfilet rosé gebakken €26.00

met een sausje op basis van cabernet sauvignon, wintergroenten & gratin dauphinois
en rozemarijn

 
Hertenfilet ‘perigourdine’ €28.00

en een zalfje van pompoen, klein witloof, groene kool gekarameliseerde appeltjes, peertje in rode wijn, amandelkroketjes

 
Halve kreeft (800 gr)€50.00

bereid zoals ‘King Crab Royal’ (ook mogelijk als voorgerecht aan € 28.00)

 
Samba Buchette€6.50

bittere & melkchocolade, chocolade genoise en vanillesausje

 
Cilinder €7.50

 van framboos,mousse van platte kaas, rood fruit en een passend sausje met woudvruchten 

 

- ZONDAGMIDDAGMENU-

 

Tijdens de maanden januari en februari 2024

enkel mits reservatie

 
  • Bruisende cava met feestelijk hapjesbord

  • Heldere soep van noordzeegarnaal, fijne groentjes en st.-jakobsoester

  • Haasje van heilbot op z’n vel gebakken, toetje van pasta vongole, crème van paling in ‘t groen

  • Chateaubriand van Ierse Aberdeen Angus (super mals), plukverse groentjes en grootmoeders.
    aardappelkroketjes van onze polderbintjes
    Vis als hoofdschotel is mogelijk op reservatie volgens weekaanbod

  • Misérable van chocolade, ganache van crème brûlée, advocaat

  • Mokka of thee met z’n zoetigheden

 

Menu met aperitief, huiswijnen en waters aan tafel

 

€ 75 per persoon all-in

Image
Image

TEAM ‘DE ZEEPAREL’ WENST IEDEREEN EEN VROLIJK KERSTFEEST EN EEN GEZOND CULINAIR 2024 TOE!

 

Enkele weetjes van de chef

  • Deze folder vervangt alle vorige folders en is geldig tot pasen 2024.
 
  • Om fouten te vermijden, zijn veranderingen in het menu en aanpassingen van uw bestelling niet toegelaten!
 
  • Wij kunnen bij de afhaaldienst met kerst jammer genoeg geen rekening houden met allergieën of dieetwensen.
 
  • De Joyn-kaart is niet van toepassing voor onze traiteurfolder.

  • Tijdens het jaar worden gerechten aangepast volgens markt- en seizoensaanbod.

 
  • Bestellingen tussen 10 november en 20 december vanaf € 100 worden gratis aan huis geleverd

 
  • “De Zeeparel” gaat er even tussenuit van 26 december tot donderdag 4  januari 2024.

 

Bestellingen voor kerst:
tot dinsdagavond 19 december om 18h

 

Culinaire groeten, Bert Vandenbussche

 

'De ZEEPAREL' doorheen het jaar

  • De Zeeparel laat u kennismaken met een creatieve & verfijnde keuken die uw smaakpapillen zullen verrassen.

  • Eten bij ons blijft ook mogelijk van woensdag tot zondagmiddag open voor groepen vanaf 12 personen klein zaaltje en 20 personen grote zaal.

 
  • Wij verzorgen graag uw communie – lente feesten, jubilea, personeelsfeesten, verjaardagsfeesten, familiefeesten, rouwmaaltijden,….

  • Ruim zomer terras met buiten bar tijdens het seizoen!

  • De Zeeparel biedt u een feestzaal tot 110 personen – 150 personen walking-dinner formule.

  • Wij beschikken over een degustatiezaaltje ’t Pareltje, vraag vrijblijvend meer info.

Openingsuren

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

De Zeeparel Ieper

Gesloten

8u30 - 12u30

8u30 - 12u30

8u30 - 18u30

8u30 - 18u30

8u30 - 12u30

9u00 - 12u00

 

Dit zijn momenteel tijdelijk nieuwe openingsuren !

 

AUTOMAAT MET BEREIDE GERECHTEN” 24/24 BESCHIKBAAR NAAST DE WINKEL.

 

Openingsuren kerst

Zaterdag 23/12

Zondag 24/12

Maandag 25/12

 

 

9u00 - 13u00

8u30 - 17u00

Enkel afhaling bestellingen 9u30 - 12u00

 

 

 
Image

Volg ons ook op

Contact

Dikkebusseweg 88
8900 Ieper
057/20 67 62
info@de-zeeparel-ieper.be
BE 704 528 816