TAKE AWAY GERECHTEN BIJ DE ZEEPAREL:
Bij ons kunt u lekker thuis genieten van onze culinaire Take away gerechten.
Ons aanbod van 9 april tot 18 april

op lage temperatuur gegaarde zalm, tomaat- garnaal, tongfilets gelakt met dille & gemarineerde zalm,
gerookte zalm, gamba, vispastei, groentjes, pastasalade en sausjes
speelse groentjes en aardappelmousseline
garnalensaus, preistekjes afgewerkt met basilicumpesto
sausje met kapittel blond verrijkt met truffeltapenade en krullen Parmezaanse saus
( scampi, gamba, vongole, inktvis, rivierkreeftjes,…) peperonchini kaas en oosterse specerijen
jonge spinazie, tomatenboter & aardappelmousseline
alles erop en eraan voor de genieters
met oesters, kreeft, gamba, scampi, ongepelde garnalen, wulken, kreukels, krab, langoustines,… met pasta en sausjes
champignons, zilveruitjes, slamix en kroketjes of gebakken krieltjes
lentegroentjes en rozemarijn aardappeltjes
Ruime keuze aan andere bereide gerechten en verse vis.
Indien u wenst kan u deze suggesties telefonisch bestellen (057/206762)


- HAPJESSELECTIE “DE ZEEPAREL” -
Wij stellen u een volledig assortiment van onze vernieuwde koude en warme hapjes voor in de winkel, zodat u zelf kunt kiezen en combineren naar eigen wens.
ASSORTIMENT VAN 3 KOUDE EN 3 WARME HAPJES: € 12 p.p.
-
Blini met gerookte zalm, aroma’s van daslook & munt, zeewiersalade
-
Luchtige mousse van langoustine afgewerkt met een salsa van tomaat en prinsessenboontjes, langoustinestaartje gelakt met een gelei van Vouvray wijn
-
Canneloni van tonijn, gerookt en tartaar, toetsen van limoen, gember & koriander
-
Tartiflette van pladijs ‘Vis van het jaar’ met prei en reblochonkaas
-
Gefruite zonnevis: 2 per persoon met tartaarsaus ‘De Zeeparel klassieker’
-
Minicoquille in eigen schelp bereid à la nage jus met hoeveboter & parmezaan
NIEUW:
TAPASSCHOTEL ‘DE ZEEPAREL’
Oesters, ongepelde garnalen, gemarineerde scampi, wulken, gerookte zalm, apero garnalen, gemarineerde ansjovis,…
€ 12 per persoon

- KOUDE VOORGERECHTEN –
in glas
opgevuld met een frisse salade van rivierkreeftjes met zure appel en toetsen van dille
3 bordjes, 3 x anders:
Zalm met kruidendressing en parmezaan
Coquilles met truffeldressing en rucola
Tonijn met koriander en citroengras
een traditie, geparfumeerd met sauternes en passende garnituren
sla, tomaat, ei, boontjes, mayo en traditionele whiskysaus
per 10-30 of 125 gr enkel op bestelling

- KOUDE HOOFDGERECHTEN –
met tomaat-garnaal
gestoomde zalm, tomaat-garnaal, vismousse, gerookte heilbot, zalm, forel, makreel en vispastei
gevarieerde visschotel met supplement van tong, scampi, gemarineerde zalm, gamba
gestoomde zalm, tomaat-garnaal, gerookte zalm, scampi, gekookte en gerookte ham, gebakken rosbief, varkensgebraad en huispastei
Supplement mogelijk van halve kreeft bij alle schotels
BIJ AL DEZE SCHOTELS ZIJN KOUDE GROENTEN EN SAUSJES INBEGREPEN
kreeft, krab, langoustines, gamba’s, scampi, ongepelde garnalen, oesters, kreukels, wulken, diepzeegarnaaltjes, …
met passende sausjes en pastasalade
- KOUD BUFFET –
Gestoomd zalmrugje, tomaat-garnaal, tongfilets, vismousse en scampi, gerookte heilbot, zalm, forel en makreel, vispastei, gemarineerde zalm, gamba.
Huisbereide gekookte ham, gerookte parmaham met meloen, varkensgebraad, rosbief, fijne vleespastei met uienconfituur, assortiment van koude groenten en sausjes, koude aardappeltjes, rijst en pastasalade.
€ 38,00 per persoon
- SOEPEN –
met mascarpone room, balletjes en peterselie
met duxelle van champignons en snippers gerookte zalm
met z’n garnituur
met een vleugje armagnac en garnituur
- KINDERSCHOTEL –
Stukje gestoomde zalm,
¼ tomaat-garnaal,
salade van krab met verse tuinkruiden
opgevuld eitje,
gekookte ham,
kippenboutje,
assortiment van koude groenten,
sausjes.
€ 12,00 per persoon
SPECIALITEIT VAN HET HUIS
- Bouillabaisse van de Noordzee met lookcroutons, rouille en overheerlijke vissoorten
- Voorgerecht: €17.00
- Hoofdgerecht: €26.00
- King Crab ‘De Zeeparel’ Royal
- Voorgerecht: €25.00
- Hoofdgerecht: €40.00
- VEGETARISCH GERECHT:
Jambalaya rijst met pittige tomatensaus, kris-kras groentjes, portobello champignons, gebakken tofu en mozzarella
€16.00
- WARME VOORGERECHTEN –
‘een herinnering aan de goede oude tijd’
met kris-kras groentjes, kruidensausje, boterfleuron en gepofte tomaat
.. zalm, sint-jacobsoester & scampi, speelse groentjes en chablissausje
van amandelen & frisse kruiden, scampiprikker en garnalensaus
samen met prei en kreeftensaus afgewerkt met geraspte parmezaan
SUGGESTIE VAN DE CHEF:
Heekrug met truffelaroma en een sausje met comté kaas, rondedans van schaal & schelpdiertjes en fijne groentjes
€ 18 per persoon

rustend op een sokkeltje van karnemelkstampers, bladspinazie, saffraansausje & stukjes kreeft
met preistekjes, dobbelsteentjes gerookte zalm, zeekraal & Iers krabvlees
risotto met boschampignons, rieslingsaus & noordzeegarnaal
van gestoofde prei, currysausje op basis van kokosmelk en couscous van groentjes.
‘Dit gerecht is gluten- en lactosevrij, ook geen sporen van schaal & schelpdieren’
Al deze warme voorgerechten, behalve kreeft, kunnen als hoofdgerecht besteld worden mits een supplement van € 7 p.p.
Bij de vishoofdgerechten is aardappelpuree inbegrepen in de prijs.

- WARME HOOFDGERECHTEN –
appeltje met veenbessen, gevuld witloof, groenten navarin en aardappel kroketjes
badend in een sausje met muskaatdruiven en zachte peper, wintergroentjes en rostï-aardappelen
saus op basis van cabernet franc en framboos, groentenflan, gevuld witloof en aardappelgratin met reblochon
vergezeld van een fine champagnesaus, mooi groentenpallet en truffel of gewone kroketjes
toetsen van ganzenlever en truffel, klassieke wildgarnituren, amandelkroketjes
met veenbessen en champignons, groentenstoofpotje en peterselie-aardappelen.
Dit gerecht is gluten- & lactose vrij’
- DESSERTS –
met vernieuwde smaken en een bosvruchtensausje
met ganache van yuzu en citroen, afgewerkt met vanille, anglaise saus
“Valrhona-guanaja & jivara chocolade” verassend geserveerd met een vanillesausje
- MENU 1 -
- Navarin van noordzeevis met kris-kras groentjes, kruidensausje, boterfleuron en gepofte tomaat
- Kalkoenfilet met klassieke ‘archiducsaus’, appeltje met veenbessen, gevuld witloof, groentenstoofpotje en aardappelkroketjes
- Feestbuche kerst / nieuwjaar met vernieuwde smaken en een bosvruchtensausje
Menu 1 : € 35 per persoon


- MENU 2 -
- Vissoep “De Zeeparel” met z’n garnituur
- Heekrug met truffelaroma en een sausje met comté kaas, rondedans van schaal & schelpdiertjes en fijne groentjes
- Mulard eendenborst rosé gebakken, saus op basis van cabernet franc en framboos
- Groentenflan, gevuld witloof en aardappel gratin met reblochon
- Chocolade miserable met ganache van yuzu en citroen, afgewerkt met vanille, anglaise saus
Menu 2 : € 45 per persoon
- MENU “DE ZEEPAREL” -
- Tapasschotel ‘De Zeeparel’
- Oesters, ongepelde garnalen, gemarineerde scampi, wulken, gerookte zalm, apero garnalen, gemarineerde ansjovis,…
- Grietfilet dugléré, risotto met boschampignons, rieslingsaus & noordzeegarnaal
- Hertenkalffilet met périgord saus, toetsen van ganzenlever en truffel, klassieke wildgarnituren, amandelkroketjes
- Trilogie van chocolade: “ Valrhona-guanaja & jivara chocolade” verassend geserveerd met een vanillesausje
MENU DE ZEEPAREL: € 55 PER PERSOON


- WALKINGDINER ALLES IN APARTE BORDJES -
- Hapjes selectie “De Zeeparel“
- Vissoep “De Zeeparel” met z’n garnituur
- Gratin van coquilles en scampi, prei en kreeftensaus afgewerkt met geraspte parmezaan om te gratineren
- Heekrug met truffelaroma en een sausje met comté kaas, rondedans van schaal & schelpdiertjes en fijne groentjes
- Licht gemarineerd varkenshaasje badend in een sausje met muskaatdruiven en zachte peper, wintergroentjes en rostï aardappelen
- Mulard eendenborst rosé gebakken, saus op basis van cabernet franc en framboos, gevuld witloof en aardappel gratin met reblochon
- Chocolade miserable met ganache van yuzu en citroen, afgewerkt met vanille, anglaise saus
ALLES IN APARTE BORDJES € 50
Enkele weetjes van de chef
- Geen korting bij telefonische bestellingen
-
ER WORDEN GEEN BESTELLINGEN AANVAARD VIA MAIL!
-
De Joyn-kaart is niet van toepassing voor onze traiteurfolder.
-
Tijdens het jaar worden gerechten aangepast volgens markt- en seizoensaanbod.
-
Dank voor uw begrip met deze maatregelen.
'De ZEEPAREL' doorheen het jaar
-
Eten bij ons blijft ook mogelijk van woensdag tot zondagmiddag open voor groepen vanaf 10 personen klein zaaltje en 20 personen grote zaal.
-
De Zeeparel laat u kennismaken met een creatieve & verfijnde keuken die uw smaakpapillen zullen verrassen.
-
Wij verzorgen graag uw communie – lente feesten, jubilea, personeelsfeesten, verjaardagsfeesten, familiefeesten, rouwmaaltijden,….
-
Ruim zomer terras met buiten bar tijdens het seizoen!
-
De Zeeparel biedt u een feestzaal tot 110 personen – 150 personen walking-dinner formule.
-
Wij beschikken over een degustatiezaaltje ’t Pareltje, vraag vrijblijvend meer info.
Openingsuren
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Zeeparel Dikkebusseweg 88
Gesloten
8u30 - 12u30 / 14u00 - 18u30
8u30 - 18u00
8u30 - 18u30
8u30 - 18u30
9u00 - 17u00
9u00 - 12u00
VERGEET NIET: “DINSDAG VISDAG” DAGVERSE VIS AAN BODEMPRIJS!
